15 кілограмів бурштину вилучили в Рокитному

15 кілограмів бурштину вилучили в Рокитному

На Рівненщині поліцейські вилучили 15 кілограмів бурштину вартістю у майже шість тисяч доларів США. Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків у житлових будинках зловмисників з прилеглими до них господарськими та підвальними приміщеннями, а також транспортних засобів фігурантів.

Сьогодні, третього листопада, слідчі слідчого управління спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури із залученням працівників оперативного штабу в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240-1 Кримінального кодексу України, з метою документування протиправної діяльності осіб, які на території Рівненської області здійснюють діяльність в сфері незаконного придбання, перевезення та переміщення поза митним контролем каміння бурштину-сирцю, походження якого не підтверджується відповідними документами з подальшим його збутом за межі державного кордону України, провели сім санкціонованих обшуків.

 

Так, за місцем проживання 34-річного уродженця Вірменії, жителя селища Рокитне поліцейські виявили та вилучили три кілограми бурштину. За місцем проживання 52-річного односельця поліцейські виявили 12 кілограмів «сонячного» каміння.

За результатами обшуків у іще двох фігурантів — мешканців Рокитнівського району, заборонених речей не виявили.

За попередніми даними вартість вилученого незробленого каміння різної фракції становить близько шість тисяч доларів США.

Читайте також