Рівненська облрада збільшить кількість аптек, щоб краще заробляти

Рівненська облрада збільшить кількість аптек, щоб краще заробляти

Влада області планує підвищити ефективність роботи комунального підприємства «Аптека «Ліки».Для цього збільшать мережу аптек та продаватимуть ліки за вигідними цінами.

Про це йшлося під час робочої наради в обласній раді.

“Ми працюємо у приміщенні центральної міської лікарні, де загалом діє дев’ять аптек. Щоб втриматися «на плаву», доводиться докладати чималих зусиль. Тим паче що у лікарні зараз лікують хворих на COVID-19, і в звичному режимі працюють лише три відділення,” - зазначила в. о. керівника КП «Аптека «Ліки» Галина Табачук.

За її словами, минулий рік підприємство завершило з прибутком майже у 40 тис. грн. Проте перепоною для ефективної роботи є високий рівень конкуренції у місці розташування аптеки та відсутність оптимальної мереж.

Як зазначає  голова обласної ради Сергій Кондрачук, наразі вивчається можливість  розширення мережі КП «Аптека «Ліки».Адже чи не у кожному комунальному медзакладі обласної ради зараз працює по кільканадцять приватних аптек, натомість комунальне аптечне підприємство має лише одну аптеку, яка, до того, ж діє у міській лікарні. Розширивши мережу комунальних аптек в обласних закладах, у перспективі ми зможемо не лише отримати додаткові надходження до бюджету, а й дати змогу споживачам купувати фармацевтичну продукцію за вигіднішими цінами.

 

Читайте також