Рівненщина готується прийняти евакуйованих громадян з Донеччини

Рівненщина готується прийняти евакуйованих громадян з Донеччини

З Донеччини продовжують примусово евакуювати громадян. Цього разу переселенців прийматимуть Рівненщина та Волинь, повідомляє пресслужба РОДА.

Як повідомила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, в області є понад 700 місць для внутрішньо переміщених осіб. Свої пропозиції для розміщення надали майже усі громади області.

- Рівненщина готова до прийому громадян із постраждалих від бойових дій регіонів. Майже у кожній громаді можна розмістити по 10-15 осіб у місцях компактного поселення. Вони будуть безкоштовно розміщені, забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою, - зазначила Людмила Шатковська.

Вона додала, що для координації дій щодо прийому евакуйованих громадян на Рівненщині налагоджена співпраця із правоохоронцями, службою ДСНС та міжнародними організаціями.

Нагадаємо, на Рівненщині діє гаряча лінія для ВПО щодо тимчасового прихистку: +380 (362) 400 100, 098-505-83-25, 097-008-81-91.

Також вирішити соціальні, юридичні та психологічні питання можна у Просторі інтеграції (м.Рівне, вул.Словацького, 3а, тел. 0967450100, rv.integrationspace@gmail.com).

Читайте також