"Ракета прилетіла за п’ять метрів від мене"

Військовик 82-ї окремої десантно-штурмової бригади з Демидівки Володимир Цимбалюк вижив після влучання російської ракети за п'ять метрів від його намету. Внаслідок удару чоловік отримав осколкове поранення ноги та перелом стегнової кістки.

46-річний військовослужбовець Володимир Цимбалюк проходить лікування в обласному госпіталі ветеранів війни. Чоловік розповів про день, як 26 вересня 2023 року на Запоріжжі поруч із його наметом влучила ракета:

- Я зайшов у намет. І навіть не відчув як опинився на розкладачці. Мене вибуховою хвилею відкинуло на розкладачку. Бачу, де був приліт — я щойно стояв там. Я лежу і розумію, що чогось мені не вистачає. Наді мною намету вже немає — він згорів. На мене почала летіти ця гаряча глина і земля. Я струшую і починаю розуміти, що це був приліт, - розповідає боєць.

Володимир отримав осколкове поранення ноги та перелом стегнової кістки.

- Не знаю, як я кричав, але, напевно, дуже голосно, бо по дорозі їхала машина. Вони зупинились, підбігли до мене. Почали надавати мені допомогу. Можливо, це мамина молитва допомогла вижити, бо в цей момент вона була в церкві, молилась, — поділився Володимир.

Володимир Цимбалюк — родом із Демидівки Дубенського району. У лютому 2022 року його мобілізували до ЗСУ. Боєць служив у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Спочатку він проходив навчання на Житомирщині, згодом у Великій Британії. Після цього служив у взводі матеріального забезпечення на Запоріжжі.

- Ми привозили хлопцям їжу, воду, боєприпаси, пальне. Бувало таке, що наша точка стояла за кількасот метрів від лінії вогню, - каже Володимир.

Як розповіла лікарка фізичної й реабілітаційної медицини Павлина Косар, одна з головних цілей у лікуванні Володимира — відновлення ходьби.

- Коли Володимир потрапив до нас у відділення, він приїхав на кріслі колісному. На первинному огляді він міг пересуватись лише в палаті за допомогою двох милиць. Зараз ми працюємо з фізичним терапевтом. Є мета — відновити ходьбу і зараз ми маленькими кроками йдемо до неї, - каже лікарка.

Психологиня Марія Родзяк наголосила, що військовик вмотивований проходити лікування, щоб швидше відновитися та стати на ноги.

- Його психоемоційний стан хороший. Є плани на майбутнє, він має внутрішні опори, які йому дозволяють проходити реабілітацію так старанно і наповнено, з такою старанністю ставитися до тих завдань, які йому пропонують, - каже псигологиня.

Читайте також