Проживає другу війну за свій вік

Проживає другу війну за свій вік

Свій 98 день народження Ульяна Гнатівна Цимбалюк, мешканка села Симонів Гощанської громади відзначила з найбільшим багатством життя - трьома дітьми, 7 внуками, 16 правнуками і 4 праправнуками.

Історією жінки поділилися на фейсбук-сторінці Гощанської селищної ради.

Народилася Уляна Гнатівна в багатодітній родині. Окрім неї, в сім’ї було ще дві доньки. Батько Гнат під час війни пропав безвісти. Відтак увесь тягар важких обов'язків по домашньому господарству взяла на себе саме юна Уляна: будучи старшою дитиною в сім'ї, вона обробляла і засівала землю, збирала врожай. Здобувши лише початкову освіту, Уляна пішла працювати в місцевий колгосп.

- Це були перші кроки її нелегкого трудового шляху. А згодом і до виходу на заслужений відпочинок пані Уляна працювала в ТОВ «Агробуд». Важким був її трудовий шлях, але вона завжди знаходила в собі силу і енергію для подолання труднощів, - розповіли в селищній раді.

У 1948 році Ульяна Гнатівна створила сім’ю, поєднавши свою долю з односельцем Пилипом. У парі народили й виховали трьох дітей - синів Леонтія та Євгенія і доньку Марію.

Читайте також