Продав усе — і купив тропічний острів

Продав усе — і купив тропічний острів

Чоловік продав усе, що мав, на eBay понад 15 років тому, переживши важкий період у своєму житті, і придбав собі острів

60-річний британець Ян Ашер продав в Австралії будинок із трьома спальнями і все, що в ньому було, автомобіль, мотоцикл, водний мотоцикл. Це сталося після болісного розлучення, коли він зрозумів, що йому набридла його робота і життя в Австралії.

Зрештою, він прийняв пропозицію у 399 300 австралійських доларів, і хоча він очікував більшої ціни, зізнався, що «ні про що не шкодує».

Спочатку Ашер мріяв подорожувати, бо «хотів би піднятися на вершину Ейфелевої вежі» — це була «одна з величезного списку речей», які він хотів би здійснити.

Лише через шість років документаліст Бен Фоґл наздогнав його після переїзду на безлюдний острів у Карибському морі, де Ашер розповів, що у своєму новому житті він щасливіший, ніж будь-коли.

В одному з епізодів шоу Ben Fogle: New Lives in the Wild британець разом із партнеркою Ванессою опинився на їхньому тропічному острові Бокас-дель-Торо, що неподалік від узбережжя Панами, де він пояснив: «Я завжди був трохи авантюристом і тому завжди багато часу займався активним відпочинком: скелелазінням, веслуванням на каное та дайвінгом».

Хоча у нього не було водопроводу чи електрики, він міг займатися всіма трьома видами активного відпочинку. Ашер поділився: «Ми не є повністю самодостатніми тут, на острові. Ми вирощуємо кокоси, ананаси, юкку, цукрову тростину та мигдаль, але ми ще не вдосконалили мистецтво вирощування інших овочів на нашій землі. У нас є 10 курей, які вільно блукають островом, тому наші яйця повністю органічні. Іноді місцеві індіанці приносять до причалу свіжовиловлену рибу, яку ми купуємо. Все інше ми купуємо в міському супермаркеті або в невеликому магазині на краю джунглів».

 Ашер купив тропічний острів 2011 року за 27 500 доларів, коли він був зарослим і занедбаним, і витратив чотири роки на його облаштування. Живучи на острові, він працював на землі або сидів на пляжі, розпочинаючи своє просте життя, де він пірнав з маскою на рифах, читав або плавав — більше або менше, як йому хотілося і коли хотілося.

Ашер також пояснив, що кожні 10 днів вони їздять до міста за продуктами і паливом, а його дівчина Ванесса Андерсон, з якою він познайомився під час візиту до Лондона, «зробила велику різницю» в його житті, коли переїхала жити до нього.

Говорячи про те, чого йому не вистачає вдома, він сказав, що, окрім сім'ї, йому не вистачає катання на водних мотоциклах, а також кращого Wi-Fi і зустрічей з друзями та родиною в англійському пабі.

Він додав: «Ванесса все ще сумує за лондонським капучино, але я думаю, що вона скоро з цим впорається. Я б не став нічого змінювати — мені дуже сподобалося будувати автономний будинок і жити на острові. Я завжди вважав, що життя — це пригода».

 

Читайте також