Побудував дружині будинок, який обертається

Побудував дружині будинок, який обертається

Дружина настільки дістала 72-річного жителя Боснії й Герцеговини перестановками і ремонтом будинку, що він зробив його таким, що обертається. На це у Войіна Кусіча пішло шість років.

Під час будівництва Кусіч потрапив до лікарні з серцевим нападом і просив лікарів продовжити йому життя, щоб він зміг завершити свій незвичайний проєкт.

- Я попросив лікарів спробувати продовжити моє життя мінімум на рік, тому що весь проєкт в моїй голові, ніхто не дізнається, як його завершити, - розповів Войін.

Прагнучи догодити своїй дружині, яка хотіла різноманітний вид з вікон сімейного будинку, боснійський винахідник-самоучка побудував будинок з таким розрахунком, що дружина тепер може спостерігати за сходом сонця або перехожими коли того забажає.

Споруда розташована на рівнині на півночі Боснії, недалеко від міста Србак. Будинок обертається навколо семиметрової осі. З вікон з одного боку відкривається вид на кукурудзяні поля, а з іншого - на ліс і річку. Він може зробити повне коло протягом 24 годин на найповільнішій швидкості, а на максимальній - робить повне коло за 22 секунди

. Кусіч розповів, що його надихнули сербсько-американські винахідники Нікола Тесла і Михайло Пупін. Також, за словами автора проєкту, його будівля більш стійка до землетрусів, ніж стаціонарні будинки.

Читайте також