Перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

Перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

Мобільна аптека функціонуватиме виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Вона буде функціонувати як транспортний засіб ліцензіата. Мобільний пункт відпускатиме лікарські засоби за рецептом та без нього.

- Усі рецептурні препарати відпускатимуть винятково за рецептом як паперовим, так і електронним. Такі мобільні аптеки також відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Це препарати або безкоштовні, або з частковою оплатою. Нині напрацьовуємо алгоритм доставки та логістику. Але ми вже точно знаємо, що розпочинаємо ініціативу в Зарічненській громаді, адже там найгірша ситуація з аптеками, - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, що торік уряд ухвалив постанову, якою дозволив створювати мобільні аптечні пункти. Це можуть робити суб’єкти господарювання, які мають ліцензії з роздрібної торгівлі лікарськими засобами. У ліцензійних умовах прописані чіткі вимоги до створення мобільних аптек. Там має бути водій та не менше одного фармацевтичного працівника, який безпосередньо відпускатиме лікарські засоби. Наявність завідувача не є обов’язковою, на відміну від стаціонарного аптечного пункту.

Сергій Подолін також додав, що така аптека на колесах з’явиться в області вже найближчим часом. На автомобілі буде зовнішній напис «Мобільний аптечний пункт». Контроль за її діяльністю покладається на Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також