"Перебуваючи на службі, мріяв займатися власною справою"

Ігор Рик — ветеран антитерористичної операції. У 2012 році він пішов на службу за контрактом в Національну гвардію України. Після закінчення — повернувся до цивільного життя. П'ять років, перебуваючи на службі, чоловік мріяв відкрити власну справу. Пів року тому він здійснив мрію — відкрив у Рівному експрес-перукарню.

Свою історію Ігор Рик розповів Суспільному.

- Відкрив я експрес-перукарню, тому що мені подобалось як тут швидко, якісно і доступно надавали послуги для тих, хто хотів отримати хорошу зачіску. Захотілося і мені також мати таку експрес-перукарню, надавати такі послуги, — пояснив ветеран.

Він також додав:

- Я розпочав свою службу у 2012 році. Був на контракті п’ять років. У Національній Гвардії України служив. Ми виконували бойові завдання, їздили на різні напрямки: були у Слов'янську, Лисичанську, Донецьку. Постійно замінювали один одного, тому що це дуже важко психологічно — перебувати довгий термін на передовій. Я постійно, перебуваючи на службі, мріяв займатися власною справою. І ці думки мене не покидали.

Ігор Рик зазначив, що через соціальні мережі дізнався про грант.

- Захотів використати цей шанс і почав діяти. Через Дію подав заявку на отримання гранту, склав бізнес-план, захистився, отримав кошти й почав реалізовувати свою мрію. Я звернувся до центру зайнятості, мене відправили на навчання. Там навчився, як правильно скласти бізнес-план, як керувати бізнесом. Я хотів зробити, щоб була експрес-перукарня найкраща у Рівному і мусив задіяти ще власні кошти. На отримання гранту я подався на 250 тисяч і залучив власні кошти — 250 тисяч теж, як мінімум, — розповів чоловік.

Ігор Рик розповів, що у перукарні також організовували акції.

- Ми робили перші 10 днів акції — знижки 50%. Можна було підстригтися за пів ціни. Люди були задоволені, приходили, впізнавали нас і після того поверталися. Я щаслива людина, я був впевнений, що у мене все вийде, і йшов до своєї мети, — додав ветеран.

Читайте також