Пасічник з Рівненщини проводить безкоштовну бджолину терапію для охочих

Пасічник з Рівненщини проводить безкоштовну бджолину терапію для охочих

Пасічник Богдан Лимар з Рівненщини безплатно проводить терапію за допомогою бджіл для всіх охочих. Сеанс відбувається у спеціальній хатинці, де розташовані вулики.

Про те, як апітерапія впливає на організм людини пасічник розповів Суспільному.

Військовослужбовець Збройних сил України Ігор Марчук прийшов на сеанс бджолиної терапії.

- Тут дуже приємно, гарно, такий запах. В мене це перша практика з бджолами. Я військовослужбовець ППО, стрілець-зенітник. Два роки основним моїм завданням, яке я виконував, було спостереження за небом. Така практика реабілітації покращує здоров’я. Це дуже потрібно, бо багато проблем. Це виснажує справді — постійно перебувати у напрузі. Хлопцям, які на передку, ще важче. Це потребує комплексної реабілітації. Такий метод мені здається дієвий, — зауважив військовик.

Пасічник з села Милостів Богдан Лимар розповів, що хатинку з бджолами збудував у 2023 році.

- Одна людина в моїй родині захворіла, з суглобами були проблеми. Я на пасіці біля вулика садив її на пів години. Після декількох сеансів був хороший результат. Я подумав, якщо навіть біля вулика людина отримує зцілення, то чому цього не можна зробити ось таким чином. Мені допомагав хлопець, який зараз в Куп'янську на фронті, - каже пасічник.

Богдан Лимар зазначив, що апітерапію проводить для всіх охочих безоплатно.

- У кожній бджолиній сім’ї у різні періоди року знаходиться тут різна кількість комах. У середньому в цю пору десь 40-50 тисяч бджіл в кожному вулику. Робочі бджоли принесли нектар, а вуликові бджоли з нього мають випарувати лишню вологу. Вібрація крильцями дуже тонко впливає на організм. Серцево-судинна, нервова, дихальна система налагоджується. Крім того, в кожному вулику є електромагнітне випромінювання, — додав пасічник.

Читайте також