Оплата через смартфон: «ПриватБанк» запускає програму «Термінал»

Оплата через смартфон: «ПриватБанк» запускає програму «Термінал»

За даними компанії Visa, все більше користувачів віддають перевагу безконтактній оплаті. Так, міжнародна платіжна система у партнерстві з ПриватБанком запустили додаток Термінал, який дозволить приймати платежі за допомогою смартфона з NFC-чіпом.

«ПриватБанк» та Visa запускають в Україні програму «Термінал» на основі технології Tap to Phone – вона перетворює смартфони або планшети з NFC-чіпом на повноцінний POS-термінал. Але працює поки що лише на базі операційної системи Android.

Як скористатися

Підприємцям потрібно завантажити додаток «Термінал», зареєструватися та вказати всі необхідні дані користувача. Для роботи програми потрібен смартфон або планшет з NFC-чіпом і відключеним root-доступом (правами суперкористувача) або доступом розробника. Працює програма на базі Android 8.0 і вище.

«Tap to Phone – зручний спосіб для мікро- та малих підприємців. Це рішення допоможе приймати безконтактну оплату та вести бізнес у будь-якому місці», – зазначила Віра Платонова, старший віце-президент та директор регіонального підрозділу Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східній Європі.

Tap to Phone побудована на основі EMV – міжнародного стандарту оплати банківськими картами, коли кожна транзакція містить динамічну криптограму (токен), яку неможливо використати повторно. Ця технологія дозволяє фінансовим інститутам та фінтех-компаніям побудувати власний еквайринг, запропонувавши своїм клієнтам сервіс прийому оплати на смартфон із такими ж протоколами захисту, як у звичайного POS-терміналу. У той же час мобільні девайси матимуть додатковий рівень біометричної аутентифікації.

Нагадаємо, що Visa та платіжна платформа Portmone вже запустили подібну програму в Україні на технології Tap to Phone. Працює на базі банку ConcordBank.

Читайте також