Обіди для бездомних: сім`я рівнян три роки годує тих, хто в скруті

Обіди для бездомних: сім`я рівнян три роки годує тих, хто в скруті

Упродовж трьох років за будь-якої погоди в одному і тому ж самому місці біля пивзаводу, там, де раніше стояв на постаменті танк, сім’я рівнян Кириліних роздає безкоштовно обіди. Щонеділі о 12-й сюди приходять бездомні, пенсіонери, переселенці, особи з інвалідністю, одне слово, усі, хто опинився у скруті.

Минулої неділі сім’я волонтерів Кириліних роздала 93 порції тушкованої картоплі, а на додачу - ще й гарячий чай із солодощами та бутербродами, пишу Суспільне.

Готують щоразу до ста порцій.

- Йде два мішки картоплі, майже п’ять кілограмів м’яса, моркви, мабуть, теж п’ять кілограмів. Приправи всі стандартні: перець горошком, перець духмяний. Хмелі-сунелі я дуже люблю, то сюди додаю завжди, - каже Олександр Кирилін.

Щотижня меню намагаються урізноманітнювати.

- Усе залежить від того, які маємо продукти. Часом буває рис, часом овочеве рагу. Колись готували горох, правда, було трохи проблематично зробити це на вогні. Було, що готували плов, пшеничну кашу. Останнім часом дуже просять голубці, - говорить Олександр.

Здебільшого сюди приходять одні й ті самі. Часом до них долучаються хтось новенький, який опинився у скруті.

- Салат з капусти, бутерброди, печиво, чай, хліб на роздачу. Два мішки нам сьогодні люди дали. Чоловікам сорочки нові веземо, а для діток ВПО, які приходять, передали іграшки, — поділилася волонтерка Світлана Кириліна.

Минулої неділі прийшов і рівнянин Роман Дуда.

- П’ять років тому в мене стався інсульт, після цього у мене не працює ліва сторона, і це дуже багато проблем завдає мені. І хоча б раз на тиждень я намагаюсь прийти сюди, щоб нормально поїсти. Дуже смачно, найголовніше, що воно гаряче. У таку погоду це підтримує і надає сил. Пенсія через інвалідність 2 700 — спробуй місяць прожити. Доволі сутужно виходить, - говорить чоловік.

Перехожі на такі обіди реагують по-різному. Одні байдуже проходять повз, а дехто приносить продукти і речі й віддають волонтерам.

Читайте також