Новий «козагедон»

Новий «козагедон»

Останнім часом відразу кілька населених пунктів Англії страждають від козлиної навали, а все через зоозахисників.

Справа в тому, що популяцію гірських кіз перестали контролювати, і їхня кількість зросла. З подібною «навалою» зіткнулися англійські міста Лландідно і Конуї.

Якщо раніше дикі сусіди з гір тільки зрідка навідувалися до них, то тепер їхня кількість на вулицях стає страшною.

Луїза Емері, державний представник округу Грейт-Орм в раді Конуї, пояснила, що масштаби цапиної атаки вийшли далеко за межі.

— Так, вони і раніше забрідали в пошуках їжі. Але зараз вони «прорвалися» набагато далі. Вони сидять на дорогах, стрибають по дахах будинків і стають небезпечними для людей. Особливо вночі, адже вони пересуваються дуже тихо, і почути їхнє наближення практично неможливо. Водії можуть повернути за ріг і наштовхнутися на десяток козлів, — каже Луїза Емері.

Все це — результат провальної програми контрацепції, яку щороку проводять зоозахисники і доглядачі місцевих заповідників. Через спеціальні ін’єкції тварини тимчасово перестають розмножуватися, внаслідок чого їхня поведінка разюче відрізняється від тієї, яку спостерігають у Лландідно і Конуї.

На жаль, в сезон 2020?2021 років активісти вирішили перенести процедури через жорсткість карантинних заходів на території Англії. Багато добровольців просто не могли потрапити в міста, щоб зробити козам ін’єкції, в результаті чого здичавілі тварини заполонили вулиці міст.

Читайте також