Німеччина вперше відкриває стаціонарні КПП на кордонах

Німеччина вперше відкриває стаціонарні КПП на кордонах

Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер заявила про те, що влада Німеччини створює на кордонах країни стаціонарні контрольно-пропускні пункти (КПП) з метою боротьби з торгівлею людьми та нелегальною міграцією.

- Ми вперше готуємося до відкриття стаціонарних прикордонних КПП. Йдеться про введення додаткового контролю. Ми подивимося, що це дасть, — сказала Фезер.

Як пояснила глава МВС Німеччини, на цих КПП буде стільки персоналу, скільки необхідно, щоб уникнути черг, і не допустити переходу кордону в інших місцях. Фезер визнала, що контрабандисти, які займаються ввезенням нелегалів до Німеччини, стали серйозною проблемою. За її словами, кожен четвертий нелегал пробирається до ФРН з їхньою допомогою.

- Якщо нам вдасться зловити контрабандистів, це дуже допоможе в боротьбі з нелегальною міграцією загалом, — наголосила Ненсі Фезер.

Нагадаємо, Німеччина межує тільки з країнами Євросоюзу. Тому необхідності в стаціонарних прикордонних КПП у неї не було. Такі пункти були тимчасово відкриті восени 2015 року лише на кордоні з Австрією за погодженням з урядом цієї країни. Тепер Берлін теж тісно взаємодіє з владою сусідніх держав. Свою готовність співпрацювати вже підтвердила Чехія. Зараз тривають активні переговори з Польщею.

Водночас очільниця МВС Німеччини зазначила, що одних лише стаціонарних КПП на кордонах недостатньо.

- Ефективними і дієвими стануть лише загальноєвропейські рішення. Необхідний жорсткий прикордонний контроль на зовнішніх кордонах Євросоюзу, а не на внутрішніх, — впевнена Фезер.

Читайте також