Народжуваність у Китаї впала до рекордно низького рівня

Народжуваність у Китаї впала до рекордно низького рівня

Рівень народжуваності в Китаї впав до рекордно низького рівня – 7,52 народжень на 1000 осіб у 2021 році, повідомило Національне бюро статистики, цитує агентство DPA.

Востаннє показник знаходився на такому рівні 1978 року.

Згідно з опублікованими даними, загальна чисельність населення Китаю становить 1,41 трильйона осіб. Число народжених знизилося на 11,5 відсотка до 10,62 мільйона.

Скасування політики однієї дитини в самій густонаселеній країні світу призвело лише до незначного зростання народжуваності у 2016 році. Статистичне управління назвало пандемію коронавірусу однією з причин зниження кількості новонароджених дітей.

Проте звички жінок також змінились. Експерти вже давно вказують як причини високі ціни на житло, плату за навчання та медичне обслуговування, а також зниження бажання людей одружуватися.

З 1980-х років Китай почав жорстко обмежувати більшість подружніх пар у народженні лише однієї дитини. Ця політика проводилася в життя загрозами штрафів та втрати роботи, що призвело до зловживань, включаючи примусові аборти. Перевага народжувати хлопчиків змушувала батьків вбивати новонароджених дівчаток, що призводило до значного порушення співвідношення статей.

Читайте також