На Рівненщині засудили до 15 років «Американця»

На Рівненщині засудили до 15 років «Американця»

Два роки очікували вироку суду родичі вбитого 30?річного Юрія Пишняка із Старого Села, що на Рокитнівщині. Замовив його вбивство односельчанин Павло Павлович (на фото), на прізвисько «Американець». Як і розслідування, так і судові засідання проходили не без погроз з боку обвинувачених на адресу родичів загиблого. Адже на лаві підсудних, окрім Павловича, було ще троє виконавців вбивства: Богдан Ярута, Ігор Бриж та Микола Кітун.

І ось Кузнецовський міський суд виніс вирок: Павла Павловича визнали винним в організації злочинної групи, яка жорстоко розправилась із односельчанином. Його, як організатора, засуджено до 15 років позбавлення волі, а троє виконавців вбивства отримали  по 14 з половиною років.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року в Старому Селі біля власного будинку розстріляли 30?річного Юрія Пишняка. Поранений проповз на колінах кілька метрів у напрямку хати та помер. Коли тривали слідчі дії на подвір’ї, то поліцейські помітили автомобіль BMW, з якого спостерігали за їхніми діями. Як тільки правоохоронці підійшли ближче, то авто на «євробляхах» поїхало. Розпочалось переслідування.

У результаті погоні підозрювані покинули зламаний автомобіль біля Томашгорода, що на Рокитнівщині, та втекли до лісу. Щоб оточити місцевість, було піднято весь особовий склад поліції. Погоня лісом тривала понад десять годин. Бачачи безвихідність ситуації, двоє чоловіків з піднятими руками добровільно вийшли з лісового масиву біля села Федорівка. Але вони заперечували свою причетність до убивства.

В обід того ж дня у лісі біля Березового, яке біля кордону з Білоруссю, прикордонний загін затримав трьох жителів села Великі Цепцевичі, одному з яких було 20 років, другому — 21, а третьому 22 роки. Один з них, раніше судимий за розбій, мав при собі пістолет. Після недовгого допиту затримані Ігор Бриж, Богдан Ярута та Микола Кітун зізналися, що саме вони вбили Юрія Пишняка.

За їхніми словами, вбили на замовлення місцевого авторитета Павла Павловича. Останнього поліцейські затримали на орендованій квартирі. Говорять, що вбивство відбулося через переділ сфер впливу на видобуток бурштину. Адже Юрій Пишняк користувався авторитетом серед селян, тому й міг заважати «Американцю».

Читайте також