Лікарка-кат чи усунення конкурентки?

Лікарка-кат чи усунення конкурентки?

У Рівному дитячого стоматолога звинувачують у побитті маленьких пацієнтів. Мовляв, щоб втихомирити зляканих дітей, Інна Кравчук у кабінеті душила малюків, залякувала або й била головою об кушетку. І робила це, перед тим наполегливо рекомендуючи батькам залишитися в коридорі. Світлини дітей із синцями у соцмережах спочатку оприлюднили кілька мам. А коли на захист стоматолога стали інші, зокрема й медики, у мережі з’явилось відео, яке вражає жорстокістю лікарки.

Це відео не для слабодухих. Стоматолог спочатку чимось лякає трирічну дівчинку, а потім трясе та тримає силою. Опісля ще й свариться на дитину, яка плаче, та заламує їй руки. Іншого пацієнта — переляканого хлопчика — лікарка б’є головою об стоматологічне крісло. Відео розлетілось мережею після того, як на стоматолога у соціальних мережах посипались скарги від мам маленьких пацієнтів. Вони звинувачували Інну Кравчук у побитті малюків і опублікували фото синців. Натомість сама жінка скаржниць звинуватила у наклепі. Вони, мовляв, діють на замовлення директора стоматологічної клініки, з якої вона звільнилась у жовтні минулого року. У відповідь на ці заяви колишні колеги Інни Кравчук і оприлюднили це відео. У дівчинці, яку шарпає стоматолог, Катерина Мороченець (на фото) упізнала свою трирічну донечку Уляну.

— В мене були сльози, потім — істерика. Я не знаю, з якого разу я змогла додивитись це відео до кінця, — пригадує Катерина.

Зізнається: перед візитом чула про Інну Кравчук багато схвальних відгуків. А того дня за лікування одного зуба у доньки заплатила стоматологу 1300 гривень.

— У моєї доньки вада серця. Перед тим вона перенесла операцію, їй не можна хвилюватись. І я попередила про це стоматологиню. Вона ж наполегливо попросила вийти з кабінету і почекати в коридорі. Так, мовляв, Уляна поводитиметься спокійніше, — каже Катерина Мороченець.

Нині Катерина звинувачує себе, що таки послухала наполегливу лікарку і вийшла з кабінету. Тепер після візиту до неї Уляна панічно боїться медиків.

— Лікарка після візиту просила нічого про лікування зубчика не питати. Мовляв, у дитини стрес після уколу, і це додасть їй страждань. Але після того я почала помічати, що при зустрічі з лікарем в Уляни починаються судоми. Раніше цього в неї ніколи не було. І невролог повідомила мені, що це може бути пов’язано з психологічною травмою. Після перегляду відео я зрозуміла, звідки у неї ця травма, — не приховує сліз мама Улянки.

Що це її сина б’ють головою об кушетку, Анна Назарчук (на фото) не може повірити і досі. Максиму п’ять років. Про жорстокість лікарки після візиту він не обмовився і словом. І мама хлопчика підозрює, що це через залякування.

— У мене, чесно, немає слів! Людина, яка так знущалась з дітей! Хай провалиться під землю, — так емоційно розповідає про побачене відео Анна Назарчук.

Відповісти на звинувачення та прокоментувати відео Інна Кравчук не захотіла. Про це повідомив чоловік, який зачиняв двері до її приватного кабінету, і порадив звернутись до адвоката. А напередодні — ще до оприлюднення відео — Інна Кравчук у себе на сторінці у Фейсбук прокоментувала звинувачення у свій бік так: «Знаю, що в житті працює ефект бумерангу. Тому не хвилюйтеся, піднімаю бокал за вас, і поки ви, «диванні порадники», «мегакруті спеціалісти», «інтернетні судді», працюєте над моєю рекламою, я стану ще більш сильнішою, щасливішою та успішнішою».

У поліції на цю історію дивляться не так захоплююче. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за зверненнями чотирьох родин постраждалих дітей. Стоматологу інкримінують неналежне виконання лікарських обов’язків та заподіяння легких тілесних ушкоджень пацієнтам.

— Вилучено також відео, і по ньому проводиться відповідна перевірка. У рамках кримінальних проваджень призначено судово-медичні експертизи, — каже речниця ГУ Нацполіції в Рівненській області Марія Юстицька.

Тим часом мами побитих дітей налаштовані позбавити лікарку ліцензії на стоматологічну практику.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також