На Рівненщині понад 200 осіб, яким за 80 років, отримали щеплення від COVID-19

На Рівненщині понад 200 осіб, яким за 80 років, отримали щеплення від COVID-19

На Рівненщині триває другий етап вакцинації, який передбачає також вакцинопрофілактику людей віком старших за 80 років. На цей час в області від COVID-19 щеплено понад 200 осіб, які досягли віку 80 та більше років.

Проте, існують певні труднощі із вакцинацією цієї категорії населення, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я, координаторка із вакцинації в області Олена Гандзюк під час онлайн брифінгу в Рівненській ОДА.

- Часто це громадяни, які не можуть самостійно дістатися до стаціонарного пункту щеплення або живуть у віддалених селах, де ще немає таких пунктів. Мобільні бригади не можуть виїхати до таких пацієнтів, оскільки наразі працюють із вакциною Covishield (AstraZeneca), яка містить в одному флаконі 10 доз. Якщо не буде відповідної кількості охочих вакцинуватися, то решту вакцини у флаконі доведеться утилізувати. Коли флакон вже відкрито, вакцину транспортувати не можна, - зауважила Олена Гандзюк.

Забезпечити довезення та супровід людей похилого віку до пунктів щеплення, вона закликала їхніх рідних.

- Звертаюся до молодих людей, прихильних до вакцинації, подбайте про своїх батьків та дідусів, запишіть їх в чергу на вакцинацію, проконсультуйтеся в сімейного лікаря, та привезіть їх до пункту щеплення, - додала Олена Гандзюк.

Нагадаємо, наразі на Рівненщині працює 9 мобільних бригад та 48 стаціонарних пунктів щеплень, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також