Пробне тестування: на Рівненщині стало більше бажаючих випробувати себе у знанні англійської

Пробне тестування: на Рівненщині стало більше бажаючих випробувати себе у знанні англійської

На пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке відбудеться 10 квітня, на Рівненщині зареєструвалося 4956 учасників. Торік було більше – 6500.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк розповіла:

- Кожен зареєстрований учасник може скласти пробний тест для ознайомлення з процедурою проведення ЗНО 10 квітня 2021 року лише з одного предмета. До нас надходить багато прохань змінити день тестувань або предмет, який буде в цей день. Про це не може бути й мови. Для кожного зареєстрованого учасника підготували зошит, місце і аудиторію. Всі пункти тестування облаштовані в районних центрах, щоб було легше з доїздом. Цього року на Рівненщині збільшили кількість пунктів тестувань з англійської мови, тому що більше учасників виявили бажання здавати саме цей предмет. Вони будуть в містах Рівне, Сарни, Дубно та Вараш.

Найбільше цього року реєструвалося на пробне ЗНО з української мови, математики, англійської мови.

При реєстрації цьогорічного тестування були враховані зауваження людей з особливими потребами. Пункти тестування облаштовували їм на перших поверхах, їх допускатимуть зі слуховими апаратами, якщо в тому є необхідність. Супроводжуюча особа може привести такого випускника під двері аудиторії.

Цього року є можливість скористатися додатком «Дія», замість паперового паспорту при проходження тестування.

- Основна сесія ЗНО відбудеться 21 травня, - додала Лариса Середяк. – Цього року вводиться новий предмет – українська мова окремо від української літератури. Також випускники можуть здавати просто математику і математику стандарт з менш складними завданнями, яка необхідна лише як підсумкова атестація, а не для вступу. Попри наші очікування, що випускники обиратимуть більш легкі предмети, українську мову та літературу обрало 80%, а математику – майже 80%.

До речі, вартість пробного ЗНО цьогоріч збільшилась і становить 240 гривень. Бо зріс прожитковий мінімум, а також додались витрати на забезпечення пунктів тестування захисними масками й антисептиками.

Читайте також