Музикант із Здовбиці об’їхав Європу на велосипеді, збираючи гроші для ЗСУ

Музикант із Здовбиці об’їхав Європу на велосипеді, збираючи гроші для ЗСУ

Пенсіонер із Здовбиці Олег Трофимчук здійснив велотур Європою, під час якого збирав кошти на ЗСУ.

Велотур тривав 8 днів. У подорож чоловік взяв із собою лише гітару. Чоловік виступав у містах і селищах Європи. Пропагував українське мистецтво, виконував авторські пісні й інструментальні твори. А найголовніше - розповідав про Україну та наслідки кривавої війни, розпочатої російським агресором.

- Я вдячний литовцям, які навідріз відмовляються розуміти російську. Я вдячний полякам за спільні погляди на війну з окупантом. Було багато радісного, приємного і важкого, - розповів Олег Трофимчук.

Був випадок, згадує музикант, коли він, змочений дощем, марно намагався знайти готель чи кімнату в місті Пренай (Литва). Тоді допоміг помічник ксьондза місцевого костелу. Під час розмови він сказав, що усі литовці вірять у нашу перемогу.

Також Олег Трофимчук пригадав випадок з польськими поліцейськими, які зупинили його на автобані, адже така траса не передбачає рух велосипедистів. Проте, коли дізналися, що чоловік з України і мету його перебування – допомогли знайти іншу дорогу.

Зібрані під час туру благодійні євро Олег Трофимчук переказав у глобальну ініціативу United24, яка була запущена 5 травня 2022 року з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також