Монету часів Золотої Орди виявили на розкопках в Одесі

Монету часів Золотої Орди виявили на розкопках в Одесі

Мідну монету часів правління хана Золотої Орди Абдуллаха знайшли українські дослідники під час археологічних розкопок на Приморському бульварі Одеси, на місці можливого розміщення фортеці Хаджибей.

Про це повідомляє ШоТам з посиланням на інформацію доктора історичних наук Андрій Красножон опубліковану на його сторінці у Facebook.

«Пул Абдуллаха 367-1370 років з розкопок на Приморському бульварі в Одесі, після реставрації. Перший і поки що єдиний», - йдеться в дописі.

Дослідники й далі вестимуть розкопки на Приморському бульварі.

Пул Абдуллаха – мідна монета Золотої Орди 1360-х років карбування. Вага її становить 1,51 г, діаметр 18 мм. На монеті зображений у точковому обідку хижий звір, повернутий вправо, на кінчику хвоста якого невелика голова з відкритою пащею. На зворотному боці монети напис: «Хан Абдуллах, хай триватиме Його правління».

Раніше Український Дощ писав, що доктор історичних наук Микола Кугутяк знайшов в архівах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка пам‘ятку ХVII ст., рукописну копію знаменитого Києво-Печерського патерика (ХІІІ ст.), виконану ієремонахом Скиту Манявського Ігнатієм у 1619 році.

Читайте також