Мати і дочка виграли

Мати і дочка виграли "квитки" в космос

Вперше в історії в космос відправляться мати з дочкою.

Жінки виграли два місця на другому космічному комерційному рейсі Virgin Galactic дослідницької компанії Річарда Бренсона. Вартість одного місця становить 683 тисячі доларів, повідомили в ABC.

Відомо, що дівчина, яка отримала місце на рейсі, стане другою наймолодшою космонавткою, яка полетить в космос. Зараз вона навчається на астробіолога в Шотландії.

Жінки стануть першими жителями Карибського басейну, які відправляться в космос. Разом із жінками побачити космос зможе колишній олімпійський каноїст та Джон Гудвін – друга у світі людина, яка полетить в космос із хворобою Паркінсона.

Космічна місія розпочнеться 10 серпня у Нью-Мексико.

NASA та Канадське космічне агентство назвали імена чотирьох астронавтів, які вперше за 50 років облетять Місяць на кораблі Artemis II. У складі екіпажу: командир Рейд Вайсмен (США), пілот Віктор Ґловер (США), перша спеціалістка місії Крістіна Гаммак Кох (США), а також другий спеціаліст місії Джеремі Гансен (Канада).

У 2024 році учасники місії вирушать до Місяця на кораблі Orion, облетять його та повернуться додому. А вже місія Artemis ІІІ, яка запланована на 2025 рік, передбачає висадку астронавтів на поверхню супутника.

Читайте також