Макрон змінив прапор Франції

Макрон змінив прапор Франції

Оновлені прапори вже майорять над Єлисейським палацом.

Президент Франції Еммануель Макрон змінив синій відтінок на державному прапорі країни на темніший, повідомляє "Європейська правда" .

Французький триколор, як і раніше, складається з синього, білого і червоного кольорів, але синій тепер став темнішим, так званим морським відтінком.

Макрон підписав указ про зміну кольору ще в липні 2020 р. з ініціативи операційного директора в Єлисейському палаці Арно Жоленса , але офіційно про це не повідомлялося.

І темніші, і світліші прапори використовувалися у Франції десятиліттями. Військово-морський флот Франції та багато офіційних будівель по всій країні завжди використовували темно-синій відтінок.

Але у 1976 році за президента Жискара д'Естена французька держава ввела більш яскравий синій колір на триколорі, який збігався б із синім кольором прапора ЄС.

Повідомляється, що в Єлисейському палаці виникли деякі розбіжності щодо відтінку прапора, противники рішення стверджували, що новий відтінок потворний і конфліктуватиме з прапором ЄС.

Вони також заявляли, що зміна кольору зможуть інтерпретувати як жест проти ЄС, тоді як Франція з січня почне головувати в Євросоюзі.

Темно-синій відтінок на прапорі є посиланням на прапор Франції 1793 року. Оновлені прапори вже майорять над Єлисейським палацом, Національними зборами та Міністерством внутрішніх справ.

Читайте також