Ліки доставлятимуть поштарі: на Рівненщині запустять пілотний проєкт

Ліки доставлятимуть поштарі: на Рівненщині запустять пілотний проєкт

На Рівненщині цьогоріч планують запустити пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека", який планують запустити для того, аби вирішити проблему відсутності аптек у віддалених населених пунктах області.

У такий спосіб удасться покращити доступ людей, які проживають у селах, до лікарських засобів, а також до медикаментів за доступними цінами, яких може не бути в найближчій аптеці або якщо вони там коштують дорожче, ніж за програмою «Доступні ліки».

Як повідомив директор із розвитку мережі в Рівненському регіоні АТ "Укрпошта" Іван Люсак під час засідання ради громад при голові облради, національний поштовий оператор отримав ліцензію на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами та вже доставляє замовлення в інших регіонах України.

Реалізація проєкту запланована на друге півріччя 2024 року. Мешканці Рівненщини зможуть замовити безрецептурні лікарські засоби, яких понад 10 тисяч найменувань, а також препарати за електронними рецептами. Їхня доставка буде безкоштовною.

Як повідомив Іван Люсак, наразі в Рівненській області функціює 291 відділення "Укрпошти", із яких - 189 є стаціонарними (переважно в селах), а 97 – пересувними. Пересувні відділення обслуговують села, де мешкає менше 1200 жителів.

Окрім того, Іван Люсак закликав громади оновити поштові скриньки та нумерацію будинків на вулицях для зручності надання послуг.

Читайте також