Клопотенко розповів, чому не всім дітям подобається нове шкільне меню

Клопотенко розповів, чому не всім дітям подобається нове шкільне меню

За словами кулінарного експерта, автора нового меню для українських шкіл Євгена Клопотенка, неможливо миттєво змінити харчування у тисячах навчальних закладів, оскільки завжди знайдуться ті, хто щось неправильно зрозумів чи не розібрався до кінця.

Так шеф-кухар прокоментував, чому учням деяких шкіл в Україні може не подобатися шкільне харчування у їдальнях. Як приклад Клопотенко навів норму щодо регулювання кількості солі та цукру у стравах.

"Наприклад, нові норми харчування, затверджені МОЗ, не забороняють використання солі та цукру, а лише регулюють їх кількість. Але в деяких їдальнях чомусь вирішили зовсім прибрати сіль та цукор із страв та логічно, що діти не хочуть їсти такі страви", - відповів кулінарний експерт.

Зазначимо, що раніше Євген Клопотенко заперечив , що радив українським навчальним закладам повністю відмовитися від додавання солі та цукру до страв оновленого шкільного меню. Шеф-кухар наголошував, що навпаки "боровся" за цю продукцію у стравах, оскільки її хотіли зовсім виключити. Нагадаємо, що нове меню, згідно з яким з 1 січня поточного року мають харчувати учні українських шкіл, викликало чимало критики в суспільстві та гнівних коментарів на адресу Євгена Клопотенка.

Втім, сам шеф-кухар зазначив, що критика — показник змін, що відбуваються. Якби вона не звучала, це означало б байдужість українців. Події останнього часу продемонстрували, що суспільство чинить опір змінам у зв'язку з самою культурою харчування в країні, яка, за словами Клопотенка, викликає багато питань. 

Читайте також