Клопотенко розповів, чому не всім дітям подобається нове шкільне меню
За словами кулінарного експерта, автора нового меню для українських шкіл Євгена Клопотенка, неможливо миттєво змінити харчування у тисячах навчальних закладів, оскільки завжди знайдуться ті, хто щось неправильно зрозумів чи не розібрався до кінця.
Так шеф-кухар прокоментував, чому учням деяких шкіл в Україні може не подобатися шкільне харчування у їдальнях. Як приклад Клопотенко навів норму щодо регулювання кількості солі та цукру у стравах.
"Наприклад, нові норми харчування, затверджені МОЗ, не забороняють використання солі та цукру, а лише регулюють їх кількість. Але в деяких їдальнях чомусь вирішили зовсім прибрати сіль та цукор із страв та логічно, що діти не хочуть їсти такі страви", - відповів кулінарний експерт.
Зазначимо, що раніше Євген Клопотенко заперечив , що радив українським навчальним закладам повністю відмовитися від додавання солі та цукру до страв оновленого шкільного меню. Шеф-кухар наголошував, що навпаки "боровся" за цю продукцію у стравах, оскільки її хотіли зовсім виключити. Нагадаємо, що нове меню, згідно з яким з 1 січня поточного року мають харчувати учні українських шкіл, викликало чимало критики в суспільстві та гнівних коментарів на адресу Євгена Клопотенка.
Втім, сам шеф-кухар зазначив, що критика — показник змін, що відбуваються. Якби вона не звучала, це означало б байдужість українців. Події останнього часу продемонстрували, що суспільство чинить опір змінам у зв'язку з самою культурою харчування в країні, яка, за словами Клопотенка, викликає багато питань.