Ходити взимку без шапки небезпечно

Ходити взимку без шапки небезпечно

Як ми знаємо, носити шапку взимку потрібно не тільки дітям, а й дорослим. Низька температура, підвищена вологість повітря та вітер мають негативний вплив на голову, що може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Багато людей полюбляють ходити без головного убору в зимовий період. Це неправильно.

Переохолодження веде завжди до зменшення захисних функцій вашого організму. Що своєю чергою відкриває двері для різноманітних хвороботворних вірусів та бактерій. Ті, хто взимку ходить без шапки та показує оточенню свою красиву зачіску, ризикують отримати серйозні запальні процеси, які можуть призвести до менінгіту. У тих, хто не любить носити шапки в зимову пору року, активізовуються хронічні хвороби та починають нагадувати про себе ті інфекційні недуги, які людина перенесла раніше.

Також фахівці стверджують, що люди, які ходять з непокритою головою взимку, ризикують облисіти або втратити більшу частину свого волосся. Переохолодження веде до спазмів судин, що порушує кровообіг у шкірі голови, як наслідок, починають відмирати волосяні цибулини.

Також є і естетичний бік питання. Посиніле від холоду обличчя та сині вуха нікого гарнішою не зроблять, а навпаки... А ось рум’яні щоки в шапці – нормальна звична картина.

Читайте також