Instagram хоче дозволити користувачам вибирати, чи хочуть вони бачити лайки

Instagram хоче дозволити користувачам вибирати, чи хочуть вони бачити лайки

Instagram тестує функцію, яка дозволить користувачам вирішувати, чи хочуть вони бачити лайки у своїх публікаціях або повідомлення від людей, на яких вони підписані, передає CNN.

Тестувати цю функцію у компанії почнуть з невеликої тестової групи. Користувачам буде надана можливість також приховувати лайки.

За словами представника компанії Facebook, яка володіє Instagram, експеримент з новою функцією спочатку буде проводитися тільки в Instagram, але компанія також вивчає аналогічний досвід для Facebook.

У 2019 році соціальна мережа Instagram почала приховувати лайки від деяких користувачів в Канаді, влітку до неї приєдналися ще Австралія, Бразилія, Ірландія, Італія, Японія та Нова Зеландія. Згодом вона поширила цей експеримент і в інших країнах.

Таким чином компанія хотіла заохотити користувачів не гнатися за кількістю лайків, а зосередитися власне на контенті. Деякі люди вважали цю функцію корисною, але інші як і раніше хотіли бачити лічильник лайків, щоб відстежувати, що популярно.

Що відомо

Задля посилення захисту дітей Instagram надсилатиме попередження неповнолітнім користувачам, коли їм через соцмережу писатимуть дорослі.

Британська організація проти расизму та фашизму Hope Not Hate (HNH) опублікувала звіт, в якому зазначила, що соціальну мережу Instagram використовували як центр вербування підлітків в ультраправі групи.

Компанія Facebook працює над створенням додатку The Re-Entry для колишніх ув'язнених, який має допомогти їм адаптуватися в суспільстві після повернення з в'язниці.

Відеосервіс YouTube почав у тестовому режимі приховувати лічильник дизлайків під деякими відео, розповідає Суспільне мовлення.

Читайте також