Фейкова версія “Дія” краде гроші українців

Фейкова версія “Дія” краде гроші українців

Правоохоронні органи зафіксували діяльність в мережі шахрайської організації, яка створила підроблений сайт державної системи «Дiя». Злочинці під виглядом сервісу крадуть банківські дані українців і списують всі гроші з їхніх рахунків.

Фішинговий сайт виявили співробітники спеціального відділу кібербезпеки CERT-UA, який працює під управлінням Державної служби спецзв’язку. Ресурс шахраїв повністю копіює зовнішній вигляд і структуру системи «Дiя», при цьому активно просувається в соціальних мережах і пошуковій системі Google.

Суть шахрайського проекту проста – спочатку викладається реклама, на якій вказано, що президент України Володимир Зеленський заснував соціальну програму, згідно з якою кожен українець може отримати по 8000 гривень на свій рахунок. Нібито ця грошова підтримка виділяється всім жителям країни, які постраждали від карантину. У рекламних оголошеннях вказані посилання на підроблений сайт «Дiя», що підвищує рівень довіри до проекту з боку користувачів.

Після того, як людина зайде на сайт, у неї зажадають банківські реквізити для перерахування грошових переводів. Для цього користувач повинен заповнити спеціальну графу, в яку він вписує особисті дані – номер карти, термін її дії та CVC-код. Зрозуміло, ніяких грошей він не отримає, навпаки, заволодівши цими даними, шахраї можуть списати наявні на рахунку жертви кошти в свою користь.

Джерело: https://gsminfo.com.ua

 

Читайте також