Фахівці розповіли, як вибрати смачну та корисну рибу

Фахівці розповіли, як вибрати смачну та корисну рибу

Насамперед фахівці зазначили, що купувати рибу краще у спеціалізованих магазинах, у яких товари зберігаються у холодильниках.

Перед покупкою слід звернути особливу увагу на запах товару: якщо він неприємний, різкий, з відтінком аміаку, це привід відмовитися від придбання продукту. При цьому легкий річковий або запах – явище нормальне.

Також на рибній тушці не повинно бути багато слизу, а також темних або зелених плям на черевцях не характерних для окраски. При цьому тулуб має бути пружним та однорідним.

Звернути увагу необхідно на зябра — у свіжої риби вони повинні мати насичений червоний відтінок.

Крім того, про свіжість продукту можна судити, звернувши увагу на стан очей.

Джерело zdorovia.com.ua.

 

Читайте також