01 лютого 2022, 14:45
Фахівці розповіли, як вибрати смачну та корисну рибу
Насамперед фахівці зазначили, що купувати рибу краще у спеціалізованих магазинах, у яких товари зберігаються у холодильниках.
Перед покупкою слід звернути особливу увагу на запах товару: якщо він неприємний, різкий, з відтінком аміаку, це привід відмовитися від придбання продукту. При цьому легкий річковий або запах – явище нормальне.
Також на рибній тушці не повинно бути багато слизу, а також темних або зелених плям на черевцях не характерних для окраски. При цьому тулуб має бути пружним та однорідним.
Звернути увагу необхідно на зябра — у свіжої риби вони повинні мати насичений червоний відтінок.
Крім того, про свіжість продукту можна судити, звернувши увагу на стан очей.
Джерело zdorovia.com.ua.