"Для водія медичного "евака" найважливіше довезти хворого": історія бармена з Острожчини, який служить водієм евакуаційного автомобіля

Військовик з Острожчини останні вісім років працював барменом, а зараз служить водієм медичного евакуаційного автомобіля в 104-й окремій бригаді тероборони. Після мобілізації чоловіку дали позивний "Бармен".

Про особливості своєї служби військовий розповів у Facebook 104 бригади ТрО.

Леонід перед початком повномасштабної війни вісім років працював барменом в рівненському закладі. Він здобув профільну освіту за цією спеціальністю. Після мобілізації чоловік виконував бойові завдання на сході та на півдні країни. У війську Леоніду дали позивний "Бармен". Зараз він служить водієм медичного евакуаційного автомобіля.

- Для водія медичного "евака" найважливіше довезти хворого. Це потрібно зробити якнайшвидше і якнайбезпечніше. Зараз там, де ми знаходимося, ризики є кругом. Може статись будь-що: дрони, міни, ракети чи артилерія, – розповідає "Бармен".

Найчастіше евакуацію поранених проводять вночі, додав Леонід:

- Треба якось їхати без світла, орієнтуватись на польових дорогах, пильнувати ситуацію. Насправді ризики є будь-коли, але ж треба робити роботу, і ти її робиш. Цим самим приносиш свій вклад в майбутню перемогу і в порятунок життів.

На службі Леонід також опановує нові навички — ремонт техніки та надання першої медичної допомоги:

- Все більше розбираюсь в тому, як крутити-ремонтувати машини. До цього трошки мав якийсь мінімальний досвід, бо вдома машина є, але тут більше освоюємо ці навички. Також доводиться вчитись і якимось базовим медичним речам. От, наприклад нещодавно навчився ставити катетер. Хтозна, може це колись врятує чиєсь життя.

Також боєць додав, що найбільше сумує за рідними:

- Мені тут бракує сім'ї, дітей, жінки, батьків. Зараз головне бажання – повернутись додому. Повернусь, а тоді будуть вже інші мрії та плани.

Читайте також