Діти Алена Делона не виконали його заповіту

Діти Алена Делона не виконали його заповіту

Іменитий кіноактор Ален Делон хотів, щоб, як помре, умертвили його собаку і поховали поруч Франція провела в останню дорогу легендарного актора кіно Алена Делона. Але сум за 88-річною зіркою у деяких людей змінився на гнів, коли прихильники його таланту дізналися про останню волю знаменитості…

Відчуваючи свій відхід, Делон розпорядився, щоб відразу після його смерті було приспано і поховано поряд улюбленого собаку — 10-річну бельгійську вівчарку Лубо. Актор пояснював це тим, що пес дуже сумуватиме за ним, своїм господарем — а Делон не хотів, щоб Лубо зазнавав страждань. «Якщо помру раніше за нього, я попрошу ветеринара забрати нас разом. Він приспить його на моїх руках. Я краще зроблю це, ніж знатиму, що він дозволить собі померти на моїй могилі з такими стражданнями», — казав зірковий актор шість років тому в інтерв'ю виданню Paris Match.

На перших порах родичі Де­лона хотіли сповнити останню його волю, збиралися викликати ветеринара, щоб той зробив Лубо смертельну ін'єкцію. Але потім відмовилися від цього наміру — через негативну суспільну реакцію. Французьке товариство захисту тварин (SPA), інші природоохоронні організації обурилися через жорстокість заповіту Делона.

«Життя тварини не повинно залежати від життя людини. SPA із задоволенням візьме собаку і знайде для неї сім'ю», — заявили ековолонтери зі SPA.

Громадський спротив вплинув на сім'ю Делона, там вирішили не позбавляти Лубо життя. Улюбленець актора і далі перебуватиме в маєтку знаменитості.

Як і багато його колег, Ален Делон дуже любив тварин. За своє життя у своєму приватному замку дав притулок 50 собакам. 35 з них поховано у спеціальній капличці на цвинтарі, де від 24 серпня покоїться і його прах.

Читайте також