Дієтолог назвала найкорисніший сезонний фрукт

Дієтолог назвала найкорисніший сезонний фрукт

Гранат ще з давніх часів використовувався як лікарський засіб, тому що містить цілу низку корисних інгредієнтів, передає РБК-Україна .

Дієтолог Ольга Безуглая на сторінці в Instagram розповіла про корисні властивості цього сезонного продукту.

Гранат багатий калієм, магнієм, кальцієм, залізом, натрієм, хромом та марганцем.
У ньому є янтарна, лимонна, винна, яблучна, борна та щавлева кислоти, аскорбінова, фолієва та пантеїнова. Крім того, він містить невеликі кількості всіх амінокислот, особливо проліну, метіоніну та валіну.

Гранатовий сік є гарним джерелом фруктози, сахарози та глюкози. Вони сприяють здоровому метаболізму та зміцненню імунітету.

  • Гранат зміцнює здоров'я серця
  • Гранат перешкоджає розвитку артрозів
  • Гранат доглядає зуби
  • Гранат захищає від раку
  • Гранат підвищує імунітет
  • Гранат покращує травлення
  • Гранат підвищує гемоглобін
  • Гранат запобігає випаданню волосся
  • Гранат зберігає молодість

Крім фруктів, гранат доступний у різних формах, таких як бутильований сік (свіжий або концентрований), порошкоподібні капсули та таблетки, отримані з насіння, ферментований сік, шкірка, листя та квіти, желатинові капсули з масляними екстрактами насіння, сухі або чай для напоїв з листя або насіння, та інші продукти харчування, такі як джеми, желе, соуси, заправки для салатів та оцти. Анардан, порошкоподібна форма насіння граната, використовується як приправа.

Читайте також