Чотири маскувальні сітки за день плетуть учні спецшколи

Чотири маскувальні сітки за день плетуть учні спецшколи

У спеціальній школі №1, що у Клевані, сплели стільки маскувальних сіток, що не злічити. Кажуть, що за день можуть виготовити чотири маскувальні сітки.

З перших днів повномасштабного вторгнення колектив закладу об’єднався навколо допомоги військовикам. Чи не щодня тут роблять щось важливе та потрібне для наших захисників і захисниць. Днями передали на передову маскувальну сітку, на яку використали понад 300 м спеціальної тканини.

- Почали з понеділка, а завершили роботу у п’ятницю. Потреба у маскувальних сітках не зменшується. Спершу ми виготовляли їх з різних матеріалів: старих тканин та вживаного одягу. Кольори обирали, залежно від запиту військовиків. Однак останнім часом підходимо до цього питання більш професійно: замовляємо через інтернет спеціальну тканину, яка за своїми характеристиками якраз підходить для виготовлення маскувальних сіток. Такі сітки легші у вазі та більш зносостійкі, - розповіла директорка школи Євгенія Фалко.

Матеріали для виготовлення таких захисних засобів працівники школи купують за власний кошт. До процесу виготовлення також підходять дружно. За словами Євгенії Фалко, бувало, коли 70-80 осіб одночасно плетуть сітки й встигають за день зробити кілька таких захисних засобів.

Нещодавно три нові маскувальні сітки відправили у підрозділ, в якому служить брат однієї з працівниць спецшколи.

Загалом, у лавах ЗСУ воюють батьки 58 учнів закладу, ще 20 його працівників чекають з фронту своїх чоловіків та синів. На жаль, є і втрати: рідні трьох дітей та двох педагогів віддали життя за Україну, серед загиблих Героїв – один випускник спецшколи.

У Клеванській спецшколі кажуть, що запити з фронту є постійно. Тому, окрім сіток, продовжують збирати для наших захисників і захисниць продуктові пакети, влаштовують благодійні ярмарки. Адже розуміють: на передовій немає вихідних, тому тут, в тилу, щодня треба робити все від себе можливе, щоб допомогти нашим військовим здобути перемогу.

Читайте також