Чекає на первістка боєць із Рівненщини, який втратив на війні дві ноги

Чекає на первістка боєць із Рівненщини, який втратив на війні дві ноги

Сергій Копищук – військовик родом із Малого Жолудська, села у Вараському районі. До повномасштабного вторгнення він працював автомеханіком на заводі в Луцьку, але у лютому 2022 року, коли почалась повномасштабна війна, 24-річний Сергій пішов на фронт.

У липні 2022 року він з побратимами потрапив під ворожий артобстріл у селі Широке.

- Нас було троє. Я і два моїх товариші. Один загинув на місці, другий помер від поранень у лікарні. А мені пощастило трішки більше. Мені одразу відірвало ліву ногу. Мене госпіталізували. В Одесі я перебував три місяці на лікуванні, - розповів Сергій.

У госпіталі Сергію довелось ампутувати частину й другої ноги. Попри це захисник продовжував боротися за життя, адже мав на те вагому причину: повернутися до своєї коханої.

Перші побачення пари відбулися в госпіталі. Тоді Світлана розповідала:

- Коли Сергій отримав поранення, то пропав у мене зв’язок з ним. Три дні я не могла його знайти. А потім Сергій до мене зателефонував і сказав: "Світлано, сталася біда, я поранений". У мене спочатку був ступор… Я не знала, що йому сказати, що запитати. Коли його перевели з реанімації у відділення, то вже з його батьками приїхала до Сергія. І з того часу ми постійно разом. Я заходила до нього в палату і відчувала, що він дуже хотів мою реакцію побачити, боявся, щоб я не розвернулася й не пішла. Я не пішла, не могла інакше.. Справжнє кохання, напевно. Не напевно, а так воно і є.

Як тільки Сергій одужав, він не став зволікати і зробив своїй дівчині пропозицію. Пригадує, що, будучи на службі, навіть і не думав про одруження. Але, відчувши неймовірну відданість коханої у найважчі дні лікування, бачення на це питання змінилося. Тож тоді й почав планувати освідчення.

- Поки лікувався, плани були – стати на ноги, отримати протези. Але в якийсь момент ноги відступили перед почуттями, – пригадує військовик.

- Я зрозумів, що це справжнє кохання, що треба не "гальмувати", а діяти, - каже чоловік.

Торік у листопаді він освідчився коханій, а у січні цього року вони одружилися.

До слова, його дружина Світлана, волинянка, працює фельдшером "швидкої".

Наразі ж Сергій може похвалитися новим досягненням. Він вперше після втрати кінцівок знову встав на дві ноги – йому встановили протези.

А вже тепер подружжя чекає на хлопчика, який має народитися у серпні.

За словами чоловіка, бажання тримати на руках сина, впевнено стоячи та ходячи на двох ногах, стало його найбільшою мотивацією під час протезування, яке йому нещодавно провели у клініці на Львівщині.

Читайте також