Актор та режисер Шон Пенн допомагатиме переселенцям на Львівщині

Актор та режисер Шон Пенн допомагатиме переселенцям на Львівщині

Відомий актор та режисер, засновник благодійної організації CORE Шон Пенн приїхав до України та зустрівся з головою обласної військової адміністрації Максимом Козицьким.

Американець запропонував допомогу CORE для українців. Благодійна організація актора збиратиме гуманітарну допомогу та надаватиме її громадянам.

Зі свого боку Максим Козицький розповів, який стан справ в області та які влада має плани щодо забезпечення переселенців житлом та необхідними товарами. З початку повномасштабного вторгнення область прийняла 250 тисяч біженців, частина з яких виїхала за межі України, тимчасово зупинялася у прикордонних областях на нічліг.

Частина залишилася жити у громадах. Для цих громадян буде збудовано тимчасове житло, а поки що вони розміщені у приміщеннях комунальних закладів. За даними Львівської адміністрації, організація World Central Kitchen з початку активних бойових дій на нашій території допомагає місцевим волонтерам забезпечувати харчуванням переселенців, вже було роздано близько півтора мільйона порцій.

"Ми пропонуємо будь-яку допомогу як з технічними питаннями, так і з комунікацією. Наша організація хоче налагодити партнерські відносини саме тут, в Україні. Як тільки буде список необхідного, ми одразу приєднаємось", - пояснив Шон Пенн.

Читайте також