99-річній жінці провели дві успішні операції і вже готують до виписки

99-річній жінці провели дві успішні операції і вже готують до виписки

У 99 років здолбунівчанка Ольга Довгалюк доглядає за собою, вигулює маленького песика, готує їсти та годує пташечок. І все це вона робила ще декілька тижнів тому, проте жінка впала та зламала стегно. Тепер перебуває у Здолбунівській центральній міській лікарні.

Того дня була ожеледиця. Пані Ольга вийшла на подвір’я, щоб насипати крупи в годівничку для птахів.

- Як все сталось, що я впала, не пам’ятаю. Чи якось невдало повернулась, чи послизнулась, - каже пані Ольга. - Але зламала ногу.

Спочатку жінка пройшла обстеження і її терміново відправили на операцію, адже, за словами лікаря ортопеда-травматолога, "залежувати" таку травму не можна.

- Буквально за півтори години жінці було зроблено дві операції. Це є закрита травма стегнової кістки та закрите вправлення перелому голівки променевої кістки, - каже лікар ортопед-травматолог Іван Герега.

Нині бабуся перебуває у задовільному стані та готується до виписки.

- Пацієнтка почувається добре. Помаленьку ходить за допомогою додаткової опори, є певні труднощі, бо окрім стегна є ще перелом променевої кістки, тому трішки для неї важче пересуватись. Але загалом вона почувається добре, найближчими днями їй знімуть шви, і будемо виписувати пацієнтку додому, - говорить завідувач "Обласного центру бойової травми та кістково-гнійної хірургії" Здолбунівської ЦМЛ Сергій Пєчніков.

Читайте також