28 травня 2021 - яке сьогодні свято, чим день увійшов в історію, прикмети та заборони

28 травня 2021 - яке сьогодні свято, чим день увійшов в історію, прикмети та заборони

28 травня - 148-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 217 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 15 травня Юліанського календаря.

Яке свято 28 травня 2021

Цього дня у світі відзначаються День народження майонезу, День брюнеток, День менструальної гігієни, Міжнародний день дій за жіноче здоров'я, Європейський день сусідів, День «Міжнародної амністії», Всесвітній день червоного вовка.

 

У США - День гамбургера, День «Не підсмажся», День грудинки, День «Одягніть перуку», День американського журавля, День обізнаності про спеку, День автоподорожі, День кулера, в Італії - Фестиваль піци, в Азербайджані - День Республіки, в Австралії - День безпечної дороги в школу, у Вірменії - День першої республіки, на Бермудах - День Бермудських островів, у Хорватії - День збройних сил, у Непалі - День Республіки, на Філіппінах - День національного прапора, в Ефіопії - День падіння військового режиму.

Яке сьогодні церковне свято

28 травня церква вшановує пам'ять преподобного Пахомія Великого / фото ua.depositphotos.com

28 травня церква вшановує пам'ять преподобного Пахомія Великого / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 28 травня вшановує пам'ять преподобного Пахомія Великого, Єгипетського. Інші назви свята «Пахом», «Пахом Бокогрій», «Травник», «Зелений шум». За прикметами, в цей день приходить по-справжньому літня погода. Особливо гарний цей день для рибалок. Але якщо не щастить, то потрібно дослухатися прикмети – помінятися наживкою з сусідом.

Що сьогодні не можна робити 

Не можна свариться з близькими – затягнеться ситуація надовго. Ще не можна важко фізично працювати.  

Прикмети на 28 травня      

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- зацвів ялівець - можна сіяти ячмінь;

- багато павутини літає - літо буде спекотним.

Читайте також