Волонтери з Рівненщини готують їжу для військовиків на фронті

Волонтери з Рівненщини готують їжу для військовиків на фронті

Неподалік Авдіївки та Бахмута волонтери з села Карпилівка Сарненського району готують їжу для військовиків. Поїздку на Донеччину організував Володимир Бричка, повідомляє Суспільне.

Допомога на фронті

Волонтери готують гарячі обіди для бійців поблизу міста Костянтинівка, що на Донеччині. Вони облаштували польову кухню обабіч автодороги. Готують обіди для бійців, які повертаються з нульових позицій Авдіївського та Бахмутського напрямків.

- Вже другий тиждень тут. Готуємо гарячі страви для солдатів, підкормлюємо їх. Тут рух великий. Окрім того, привезли з дому різної випічки — солодкої та солоної, — розповів капелан і волонтер Володимир Бричка.

Волонтери облаштували кухню спільно із благодійниками фонду "Добра справа". За тиждень вони приготували тисячу порцій бограчу та чотири тисячі плову.

- Робимо плов для наших найкращих військовиків, наших друзів, знайомих, побратимів. Хочемо їх пригостити смаколиками. М'ясо смажимо в олії, морквочка, цибулька. Вариться приблизно п’ять годин, — прокоментував волонтер Ігор.

Як волонтерять в тилу

У волонтерському цеху села Карпилівка парафіяни християнської церкви, настоятелем якої є Володимир Бричка, готують їжу, яку потім везуть у фронтові та деокуповані регіони.

- Готуємо щось солоне, наприклад голубці, млинці з різними начинками, пиріжки. Завдяки нашим односельцям маємо з чого. За 12 годин, з восьмої ранку до шостої вечора, ми наготовлюємо бус їжі, — каже волонтерка Алла Опанасюк.

Волонтерка Тетяна Антикало додала: - Того разу люди так багато всього принесли, що ми кинули у морозильну камеру і цього разу, як розморозили, то було 90 літрів молока. По пляшках і на випічку пішло. Там смажиться, там печеться. Й молодь приходить до 30 осіб. Кожен робить своє: цього разу начистили 100 кілограмів моркви та 100 кілограмів цибулі.

Зі слів волонтерки Надії Брички, окрім релігійної громади та односельців також допомагають представники української діаспори в Сполучених Штатах Америки. Вони забезпечують одноразовим посудом та пластиковим пакуванням для їжі.

Годувати військовиків поблизу фронту волонтери планують й надалі. Нині продовжують збирати продукти, ліки та теплі речі для наступної поїздки.

Читайте також