Волонтери із Сарненщини готують автомобілі на фронт

Волонтери із Сарненщини готують автомобілі на фронт

Сотні автомобілів для потреб ЗСУ закупили, відремонтували та доставили на фронт волонтери із Сарненської та Немовицької громад Рівненщини за понад два роки війни. Для різних моделей і марок бійці знайдуть застосування, повідомляє Суспільне

Волонтер автомеханік Павло Симончук з початку повномасштабного вторгнення ремонтує автомобілі для ЗСУ. У черговому ВАЗі повністю замінив двигун, залишилось поладнати бак і встановити ремені. Він зазначив, що зробить це швидко, адже відремонтував сотні подібних автомобілів і десятки одиниць спеціалізованої військової техніки.

- Я їх не рахую. Кожен день якусь машину роблю для хлопців. Тільки "важкої" техніки через мої руки пройшло напевно 20, а то й більше. Це ті ж Iveco, Husky, MaxxPro, - каже Павло.

Купівлю, ремонт і доправлення автомобілів на фронт організовує волонтер Валентин Гаврильчик (на фото). З його слів, техніку та запчастини постачають місцеві підприємці, жителі громади або замовляють за кордоном. Усі автомобілі майстри намагаються зробити максимально універсальним, щоб бійці могли виконувати різні бойові завдання.

- Ось цей ВАЗ боєкомплекти буде возити, може на передову буде заїжджати. Може завозити й вивозити людей. Це прохідна машина. Ну, звичайно, джипи ліпше було б. Але що маємо — те маємо, — розповів Валентин Гаврильчик.

Автомобілі ремонтують кілька майстрів на різних станціях, де кожен спеціалізується на окремій частині роботи. Найперше — транспорт діагностують, аби виявити проблему. Після ремонту, за потреби, додатково обшивають. Цю роботу виконує волонтер Іван Стельмах.

- Шиємо тенти на машини, а також плитоноски, кишені під різного типу рожки та все, що потрібно з амуніції, - каже Іван. У квітні Валентин Гаврильчик разом з іншими волонтерами планують завезти чергову партію автомобілів на фронт.

Читайте також