Шкільні автобуси поїхали до громад Рівненщини

Шкільні автобуси поїхали до громад Рівненщини

Одинадцять шкільних автобусів отримали громади чотирьох районів Рівненщини. Загалом за 2023 рік закупили 32 шкільні автобуси замість тих 56, які віддали на потреби ЗСУ.

Транспортні засоби отримали Мізоцька, Здолбунівська, Костопільська, Березнівська, Крупецька, Семидубська, Зарічненська (2 авто), Рокитнівська, Володимирецька та Клесівська територіальні громади.

- Чергові 11 автобусів стануть на маршрути і будуть перевозити дітей. У цей непростий рік шкільний автопарк нашої області поповнився на 32 транспортні засоби. Нагадаю, з початку повномасштабного вторгнення для потреб Збройних сил України було вилучено 60 шкільних автобусів, - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Автобуси придбали на умовах співфінансування – за кошти державного та місцевого бюджетів. Вони призначені для комфортного та організованого підвезення дітей і педагогічних працівників, які проживають на відстані понад два кілометри від закладу освіти.

Загальна потреба області у такому транспорті на сьогодні становить 84 одиниці (із них 5 – спеціальних, для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування).

Читайте також