П’ять “фішок” Android, яких досі немає в iPhone

П’ять “фішок” Android, яких досі немає в iPhone

Протистояння між iOS та Android, схоже, не закінчиться ніколи. Фанати операційних систем досі сперечаються про те, яка з них краща. Здавалося б, операційки остаточно стали схожі один на одного після релізу iOS 16, але це так здається: при найближчому розгляді ви помітите, що фішки iOS 16 не такі вже ексклюзивні , а різниця, як і раніше, величезна, тому поспішати з висновками не варто. Відібрали для вас кілька функцій, яких досі немає в iPhone: це допоможе вам визначитися, якщо досі вибираєте між iOS та Android.

Кілька користувачів Android

В Android є можливість створити гостьовий режим – окремий обмежений обліковий запис для інших користувачів, наприклад, для дітей, який дозволить користуватися смартфоном, але без доступу до даних та деяких функцій. З’явилася фішка ще в Android 5.0, але Apple досі ігнорує цю можливість, хоча на тому ж iPad вона була б дуже доречною — просто як на Windows.

Так можна увійти в систему під ім’ям іншого користувача або гостьового запису, не боячись віддати телефон на певний час. Наприклад, дозволити телефонні дзвінки, SMS або встановлювати програми окремо від інших користувачів, але не завантажувати знову, а також оновлювати їх на власний розсуд, коли в іншого користувача версія залишиться незмінною.

Підключення Айфону до комп’ютера

Зараз ми набагато рідше підключаємо iPhone до ПК, але смартфон від Apple досі помітно обмеженіший за Android: при підключенні до ПК iPhone просто дає доступ до фотографій і відео, а Android — до всієї внутрішньої пам’яті цілком. Тому ви можете повноцінно перекидати файли з комп’ютера на телефон .

До того ж iPhone при підключенні до ПК одночасно відображається на екрані комп’ютера і заряджається, тоді як Android пропонує вибрати тільки зарядку без передачі даних. Те саме — при підключенні до мультимедіа в машині, коли на Айфоні відразу активується CarPlay, хоча це не потрібно, а ви просто вирішили зарядити телефон.

Лаунчери для Андроїд

Лаунчери – чудовий спосіб налаштувати домашній екран на власний смак. Звичайно, іноді трапляються відверто колгоспні, але деякі дозволяють зробити смартфон зручним для людей похилого віку, збільшивши значки, кнопки та інші елементи. У магазині програм завжди можна знайти відповідний лаунчер та ще й безкоштовно, а в деяких Android-смартфонах є програма «Теми», щоб змінювати значки, шрифти або все відразу одним натисканням.

У iOS було щось схоже, коли з’явилися Швидкі команди, але в результаті все перетворилося на якийсь фарс: користувачі встановлювали значки зі старих версій iOS, а саме оформлення бажало кращого. Загалом, вийшов повний несмак. Тим не менш, в iOS дуже не вистачає можливості хоча б міняти розмір піктограм на головному екрані .

Декілька копій однієї програми на Android

На Android можна створити кілька клонів однієї програми, щоб використовувати різні облікові записи. Наприклад, встановити на телефон два Вотсапа і використовувати різні акаунти для роботи та особистого листування – достатньо створити клон вихідної програми і увійти в облік. Багато виробників Android-смартфонів давно використовують цю фішку за замовчуванням, але за її відсутності можна завантажити програму для клонування з Google Play. У iOS такої можливості досі немає – поки ви можете лише видалити ярлик з робочого столу та відновити його з «Бібліотеки додатків», але не більше.

Системні програми на iPhone

В iOS 14 вперше з’явилася можливість встановлювати сторонні програми замість стандартних, щоправда, поки що це обмежено лише зміною браузера та клієнтом електронної пошти. Погодьтеся, не густо? В Android можна замінити будь-який додаток на кастомний: будь то «Телефон», браузер, «Повідомлення», лаунчер та інші програми, які у сторонніх розробників точно краще та зручніше. Крім того, можна налаштувати відкриття певних посилань відразу в додатку, минаючи браузер, адже так набагато зручніше.

Додайте до цього закритий NFC-модуль, який не дозволяє використовувати альтернативні способи безконтактної оплати, відсутність аналога root-прав в iOS, щоб була можливість встановлювати джейлбрейк, просто розганяти iPhone на повну потужність або знижувати частоту роботи процесора, щоб збільшити автономність смартфона. Проте Apple регулярно додає все більше можливостей: наприклад, можете самостійно ремонтувати телефон і не залишитися без гарантії.

Читайте також