Притула розповів, чому він не в армії під час воєнного стану

Притула розповів, чому він не в армії під час воєнного стану

Під час обговорення законопроєкту про мобілізацію у суспільстві постійно виникали пропозиції відправити на фронт депутатів та чиновників. А після того, як стало відомо, що кум президента «служить» у Нацгвардії і одночасно виступає з «кварталівцями», українці зацікавились, як вдається артистам (молодим та здоровим чоловікам) залишатись осторонь виконання свого конституційного обов'язку.

Невже всім вдалося отримати «білий квиток», який звільняє від служби за станом здоров'я? Свою відповідь на це питання дав у програмі Наталії Мосейчук відомий український телеведучий, засновник благодійного фонду Сергій Притула.

За словами Притули, у нього немає бронювання від мобілізації. Причиною цьому є те, що його благодійний фонд не є структурою, яка б підпадала під відстрочку. Волонтер отримав повістку і вже встиг пройти військово-лікарську комісію. Наразі він перебуває на обліку у Шевченківському ТЦК міста Києва.

Попри відсутність відстрочки за сферою діяльності, Притула має іншу — через наявність трьох неповнолітніх дітей. Також Сергій стверджує, що, як тільки працівники його фонду отримують повістку, вони одразу ж йдуть у ТЦК.

За його словами, на фронті зараз перебуває 20 осіб з організації. Громадський діяч поділився також тим, що не знає, як домовитися про бронювання для своїх працівників. Проте, за його словами, він проти того, щоб благодійні фонди стали такими, які мають відстрочку. Притула переконаний, що таким чином ухилянти почнуть масово приєднуватися до волонтерських організацій.

«За останніх 3 місяці фонд надав війську певного технічного рішення еквівалентно сумі близько 4 мільярдів гривень. Все завдяки роботі шести осіб. Якщо у мене цих хлопців мобілізують, то якийсь підрозділ отримає дуже хороших спеціалістів. Я не знаю як можна допроситися. Що значить просити? Я балакав з міністрами і все одно не можу забронювати людей, якщо вони в штатці фонду. Найсмішніше те, що я перша людина, яка проти того, щоб благодійні організації внесли до переліку тих, де можна бронювати працівників», — зізнався Притула.

Читайте також