На Рівненщині зуби військовикам протезуватимуть безкоштовно

На Рівненщині зуби військовикам протезуватимуть безкоштовно

Чотири медичних заклади Рівненщини готують контракти з Національною службою здоров’я щодо безкоштовного протезування зубів для ветеранів, повідомляє пресслужба РОДА.

- Це – пілотний проєкт. Такі пакети не входять до Програми медичних гарантій, але фінансуються НСЗУ. Послуги будуть доступні учасникам бойових дій, людям, які отримали інвалідність через війну, і деяким категоріям військовослужбовців, - повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Також він додав, що НСЗУ на цей проєкт планує витратити 750 мільйонів гривень. Обсяг коштів, які надійдуть у наш регіон, залежить від кількості укладених договорів. Гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнту, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 984 гривні.

Нагадаємо, що в перелік такої допомоги входять: стоматологічна консультація, рентген, або інші методи дослідження, виготовлення, встановлення та фіксація зубних протезів, проведення знеболення тощо. Варто також зазначити, що пакет не передбачає видалення зубів, лікування, а також до конструктивних елементів не враховані штамповані коронки і литі конструкції.

Читайте також