На Рівненщині за перевантаження сплатили штрафів на 23 мільйони

На Рівненщині за перевантаження сплатили штрафів на 23 мільйони

З початку 2022 року на Рівненщині сплатили майже 23 мільйони гривень штрафів за перевантаження на дорогах. Із цієї статистики найбільшим за вагою став автомобіль на 96 тонн. Це на 56 тонн більше за допустиму норму.

За інформацією керівника управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Володимира Самофалова, загалом на Рівненщині з початку 2022 року працівники Укртрансбезпеки склали 2600 актів за перевантаження на дорогах на суму 22,7 мільйона гривень.

Рух автомобілів вагою понад 40 тонн в Україні заборонено. Торік найбільше перевантаження, яке фіксували в області, було 55 та 53 тонни. Цьогоріч зупиняли вантажівки з вагою 54, 58 та 96 тонн.

Володимир Самофалов повідомив, що фахівці габаритно-вагового контролю не працюють на одному місці.

- Ці порушення вдалося зафіксувати завдяки постійній зміні місць роботи та гнучкому графіку інспекторів. Щоб зберегти дороги області від перенавантажень, плануємо облаштовувати додаткові майданчики для проведення габаритно-вагового контролю. Вони мають бути розміщені поблизу піщаних та гранітних кар'єрів, біля місць збирання урожаю, заводів, місць, де переробляють лісоматеріали. Ваги мають розміщуватися, як на стаціонарних пунктах, так і бути пересувними, — зазначив Володимир Самофалов.

Серед порушників не лише фірми, а й приватні підприємці, уточнив керівник обласного управління Укртрансбезпеки.

Читайте також