Громадам Рівненщини передали шкільні автобуси на заміну вилученим на ЗСУ

Громадам Рівненщини передали шкільні автобуси на заміну вилученим на ЗСУ

Десять шкільних автобусів отримали громади Рівненщини завдяки освітній субвенції з держбюджету та співфінансування громад. Зі слів директора обласного департаменту освіти і науки Петра Коржевського, новими автобусами частково замінять ті, які вилучили на потреби ЗСУ, повідомляє пресслужба РОДА.

Олександрійський ліцей імені Андрія Мельника — єдиний освітній заклад, який отримав одразу два автобуси. Із 470 його учнів доїжджають майже 200. Зі слів заступниці голови громади Оксани Горецької, була потреба у транспорті, адже довозити дітей до школи потрібно із чотирьох сіл.

- Ми відгукнулися на пропозицію адміністрації і погодились надати частину грошей на придбання двох автобусів у сумі два мільйони 400 тисяч гривень. Траєкторія руху автобуса становить 20,5 кілометра. Найвіддаленіше село від закладу, Волошки, розташоване на відстані семи кілометрів. Ще у нас довіз здійснють із села Свяття, Три Копці, Нової Любомирки, - каже Оксана Горецька.

До 1 вересня у ліцеї планують сформувати нові маршрути підвезення учнів. Водіїв та вихователів, для супроводу дітей, уже затвердили на посади.

За словами Петра Коржевського, загалом для громад Рівненщини закупили 21 шкільний автобус: десять вже передали, невдовзі отримають ще 11.

- Нам потрібно було поновити автобусний парк у тих закладах освіти, де автобуси були вилучені на потреби Збройних сил України. Ми з 56, які були вилучені, цього року закупимо 32 автобуси. Вважаю, що це дуже високий відсоток. Субвенція в межах 60-59 мільйонів, а решта — це кошти територіальних громад, — додав Петро Коржевський.

Читайте також