Телефонні шахраї активізувалися на Рівненщині

Телефонні шахраї активізувалися на Рівненщині

Один із випадків трапився із 39-річною рівнянкою. Учора, близько 20 години до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа, представившись працівником банку, ошукала її на 25 600 гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Близько 14 години на її мобільний зателефонував невідомий, нібито зі служби безпеки фінанустанови, що саме зараз із її рахунку здійснюються оплати та запитав, чи підтверджує вона ці операції. Вона відповіла, що ні та зателефонувала на гарячу лінію вказаного банку. Однак, не встигнувши сконтактувати із оператором, пролунав дзвінок із невизначеного номера. Зловмисник запевнив, що попередній дзвінок не фейковий і це реальний банківський працівник. Заявниця назвала дані картки, після чого і виявила відсутність заощаджень, – йдеться в повідомленні поліції.

А о 14:30 надійшло повідомлення 25-річного жителя Корця, що до нього зателефонував невідомий чоловік та запропонував дешеве пальне. Шахрай запевнив, що на місцевій АЗС пройшов переоблік та є дешеве пальне, але, аби отримати талони, необхідно терміново його оплатити. Така пропозиція зацікавила чоловіка, тож на вказані мобільні номери він перерахував майже 9 тисяч гривень. Замість дзвінка із інформацією куди прийти по талони — дзвінок, з насмішкою, що його обманули.

Крім того, за минулу добу у Рівненській області зареєстровано іще шість подібних випадків.

За усіма фактами дізнавачі розпочали досудові розслідування.

Читайте також