"Життя починається знов": історія кохання Святослава Вакарчука та Лялі Фонарьової

Лідер "Океану Ельзи" розлучається зі своєю музою та дружиною після 20 років стосунків.

"Твої зелені очі..."

"Твої зелені очі так дивляться на мене, так дивляться на мене, що цілий світ навколо ніжно-зелений"... Це про Лялю Фонарьову співає Святослав Вакарчук, як і в багатьох інших своїх піснях. Від цього ці пісні, народжені від великого кохання, чіпають душу міцніше за будь-які інші історії.

Чутки про розлучення Вакарчука і Фонарьової з’явилися ще тиждень тому. У це не вірилося аж до офіційного визнання.

"Причини цього залишаються нашою з Лялею особистою справою, - повідомив Вакарчук на своїй сторінці в соцмережі. - Ляля і я завжди були, є і будемо близькими людьми. Я безмежно вдячний їй за більш ніж 20 років, які ми пройшли разом. За любов, за мудрість, за опору. Вдячний за нашу доньку Діану. Вдячний за все. Життя триває. Я сподіваюся, що вона подарує кожному з нас багато щасливих моментів".

Без подробиць, стримано... Втім, як і завжди. Розмови про особисте життя для Вакарчука - табу. Досі точно невідомо, чи був він одружений на Лялі, чи жили вони в цивільному шлюбі. Більш того, багато хто побачив Лялю та їхню доньку Діану вперше тільки два роки тому - настільки рідко музикант показував свою сім’ю. А тоді поділився фотографіями і залишив невеликий пост: "Якби не моя сім’я, я не став би тим, ким є зараз. Спасибі, мої рідні".

"Усі шлюби укладаються на небесах"

Святослав і Ляля познайомилися в 1990-х. Дівчина закінчила лондонську школу стилістів Toni & Guy і, пропрацювавши два роки у Великобританії, повернулася в Україну. Стала іміджмейкером і фотографом групи, згодом - арт-директором колективу, навіть знялася в кліпі на пісню "Холодно".

Кажуть, Фонарьова полонила Вакарчука з першого погляду. До стосунків з лідером "Океан Ельзи" вона була одружена з відомим стилістом і власником фешенебельних перукарських салонів Володимиром Тарасюком, від якого народила доньку Діану. Хоча Вакарчук завжди говорив про Діану як про рідну.

У пресі писали, що в 2015-му музикант все ж офіційно одружився на Лялі, але сам він про це не говорив ні слова. А колись на нашу пропозицію поговорити про кохання відразу відрізав: "Про особисте я не кажу, ви ж знаєте".

П’ять років тому в інтерв’ю журналу Viva! співак розповідав, що не хоче "робити театральні постановки на тему особистих стосунків".

"Усі шлюби укладаються на небесах. І я більше нічого не хочу говорити. Це наша внутрішня справа, ми самі розберемося, - зізнавався артист. - Я просто не хочу, щоб моє особисте життя ставало надбанням громадськості. Я занадто ціную почуття, наш внутрішній зв’язок і не хочу до нас нікого пускати ".

Але все ж, хоч і зрідка, він говорив про Лялю як про найважливішу людину в своєму житті. Саме її він назвав своїм справжнім і першим слухачем своїх нових пісень. Вона в один із днів народження зробила чоловікові найяскравіший сюрприз.

- Вона купила мені гарне старовинне фортепіано, австрійське, чорного кольору. Йому понад 120 років, - розповів Вакарчук про найцінніший подарунок у своєму житті.

До речі, фірменну хустку на мікрофоні Вакарчука теж придумала Ляля.

У Лялі - своя фабрика з пошиття одягу

Наприкінці травня на концерті "Оранжерея" в Києві музикант несподівано заговорив з шанувальниками про сім’ю, хоча вкотре і нагадав - говорити про особисте життя не любить:

- Цю чудову сцену спроєктувала моя дочка Діана, яка тривалий час вчилася в Лондоні на менеджера з фешн-дизайну, вона зараз наш креативний директор. Вона у нас - член команди, отримує свою зарплату, важко працює, не спить ночами, як це і має бути.

27-річна Діана Фонарьова закінчила Київський інститут міжнародних відносин при університеті ім. Шевченко, потім - Ноттингемський університет в Британії за фахом "міжнародний менеджмент в сфері моди"

. Дівчина - продюсер і художник-постановник кліпу на пісню "Знову". А в підлітковому віці Діана знялася в хіті "Океану Ельзи" "Без бою".

- Діана вже доросла. Я не з тих, хто вважає, що дітям треба влаштовувати життя, це тільки в мінус піде. Тому Діана пробивається сама - вона самодостатня, дуже сучасна дівчина, - розповідав співак в передачі "Зірковий шлях" рік тому.

А в січні 2020-го артист зізнався, що у Лялі є невелика фабрика з пошиття одягу.

- У мене чудова сім’я. Я її дуже люблю, у мене чудові стосунки з моїми близькими людьми, але я хотів би це залишити. Це мій такий, якщо хочете, принцип. Я намагаюся не виносити своє особисте життя, хоча і не приховую його. Ляля дуже допомагала на початку кар’єри, це правда. Але зараз вона теж творча людина, у неї своє заняття, вона дуже багато часу і енергії йому приділяє. У неї невелика фабрика з пошиття одягу, вона модельєр, і ще у неї є й інші заняття, - сказав Вакарчук в інтерв'ю журналісту Орест Сохар.

І поки фанати гадають, якою буде нова музика "Океану Ельзи", для Лялі і Святослава "життя починається знов". Юлія КАЦУН, kp.ua

Читайте також