Рівняни розшукує Тетяну, яку врятував понад 40 років тому

Рівняни розшукує Тетяну, яку врятував понад 40 років тому

Уже понад сорок років мрію зустрітися із Тетянкою, яку хочу розшукати через газету, аби дізнатися як у неї склалась доля.

У 1978 році їй було років чотири.

А було все так. Ми з дружиною гуляли в парку, який називають Лебединкою. Йшли ми біля краєзнавчого музею на вулиці Драгоманова. Моя дружина була вагітна. Почувши крики про допомогу: "Врятуйте, Тетянка тоне!", я оглянувся та побачив жахливу картину: метрів за два-три від берега в озері плавала балонова курточка. Не роздягаючись, я кинувся в озеро і дістав той комочок із води. Дитятко мовчало. Положивши її животиком на коліна, намагався відкачати воду, робив штучне дихання. І дівчинка раптом заплакала. Підбігла жінка, яка кликала на допомогу, взяла дівчинку на руки і поспіхом попрямували втрьох до музею, адже з нею була ще одна дитина, приблизно такого ж віку як і Таня.

Цим дівчаткам уже за сорок – трішки старші від моєї дочки. І завжди, коли я гуляв з дітьми біля озера на Лебединці, я показував їм це місце.

Нагадую, що це було в травні 1978 року. Цього дня було багато школярів-випускників. Мама з дітками пішла, а в мене всі навколо запитували чи тепла вода.

Якщо хтось має будь-яку інформацію, прошу звертатись за телефоном: 063 – 582-2591, Степан Омелянович Сачук.

Читайте також