Жителі Рівненщини отримають компенсацію за електроенергію

Жителі Рівненщини отримають компенсацію за електроенергію

У Рівненській області підтримку отримають близько 28 тисяч родин. Адже, для українських споживачів розроблені механізми компенсацій тарифів на електроенергію.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

«До цих категорій споживачів належать майже 10 тисяч абонентів, які використовують електрику для опалення свого житла, у тому числі більше 2-х тисяч негазифікованих господарств. Важливо, що на таку підтримку від держави можуть розраховувати 18 тисяч багатодітних родин, а також прийомні сім’ї та будинки сімейного типу», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

За його словами,  на Рівненщині компенсацію за електроопалення отримають майже 28 тисяч жителів області. Лише на січень для Рівненщини передбачили більше 241 млн на пільги та субсидії.

«Це означає, що людям, які використовували електроопалення, людям, які мешкали в багатоквартирних будинках, де відсутнє газопостачання або немає систем централізованого опалення, а також багатодітним сім’ям та дитячим будинкам приватного типу буде повернуто в повному обсязі різницю між тими тарифами, які діяли до кінця минулого року, і з новими, які встановлені з 1 січня», - зазначив заступник Міністра енергетики України Юрій Бойко.

Юрій Бойко каже, що за спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Уряду та за підтримки народних депутатів схвалено в цілому законопроєкт, який дозволяє здійснити компенсацію пільг, які були скасовані 1 січня цього року. На цю мету Верховна Рада України виділила 1,4 млрд грн, а в понеділок Уряд затвердив механізм, який не передбачатиме участі людей у процесі отримання цих компенсацій - усе відбуватиметься автоматично.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», перший етап реформування енергоринку відбувся на початку 2021 року.

Урядом встановлена єдина ціна на електроенергію для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт. Це дозволило запобігти зростанню тарифу майже в два рази (до 3 грн).

 

Читайте також