Зауваження є до трьох медзакладів Рівненщини

Зауваження є до трьох медзакладів Рівненщини

На Рівненщині з робочою поїздкою перебувала голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак, яка оприлюднила результати моніторингу щодо якості послуг за Програмою медичних гарантій.

- Цьогоріч в регіонах ми провели 9 моніторингів на дотримання умов контрактування закладів із НСЗУ. Адже виконання зобов’язань іде знизу, безпосередньо від керівника закладу та засновника – громади. Фінансування за послугу дорівнює виконанню умов, - сказала Наталія Гусак.

Однією з підстав для проведення моніторингу є скарги пацієнтів на медичні заклади. Найчастіше громадяни скаржились щодо вимагання коштів за надання медичних послуг, витратних матеріалів, ліків, передбачених ПМГ, відмова у наданні медичних послуг, передбачених ПМГ, надання неякісних медичних послуг.

За підсумками моніторингу є зауваження до Рокитнівської багатопрофільної лікарні, пологового будинку у Рівному та обласного перинатального центру. Нині триває процес виправлення недоліків.

Натомість, позитивний кейс – у Рівненській обласній клінічної лікарні щодо системи менеджменту. Значний відсоток фінансових надходжень там витрачається на закупівлю ліків. А загалом стан медицини Рівненщини – задовільний. Законтрактовані послуги надають.

- Нині в області діє 95 закладів охорони здоров’я, 89 з яких уклали договори з НСЗУ на загальну суму понад 5 млрд грн, - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Читайте також